Kat met nierproblemen

binke,kat met nierproblemen

   Kat met nierproblemen

Mijn 2 zwart/witte katers werden gratis aangeboden via een advertentie in een supermarkt, nadat ik contact had gezocht kon ik dezelfde dag komen kijken en was meteen verkocht. Omdat ik net op mijzelf woonde en single was, kon ik wel wat gezelschap gebruiken.  Zelf was ik met honden en katten opgegroeid, maar toch had ik liever katten. Ze waren 8 weken oud en ik kon gelijk meenemen.
Ik ging er vanuit dat ze gezond zouden zijn, zoals de meeste katteneigenaren. Toen ik iemand leerde kennen viel het voor de katten niet mee, één van de katten had 1,5 jaar nodig om aan hem te wennen. Gelukkig was Binkie er daarna helemaal omgedraaid, en helemaal zijn kat geworden. Tijdens het eten kwam Binkie altijd naar hem toe en maakte dan het welbekende prrr-geluid en deed zijn rug omhoog om geaaid te worden, want eerder ging Binkie niet weg. Elke avond lagen de katten gezellig erbij op bed. Binkie lag standaard bij hem en Boeffie bij mij.
Zolang als we Binkie al hadden was hij agressief naar voor hem vreemde mensen. Hij liep gelijk te blazen en als ze te dicht in zijn buurt kwamen, haalde hij uit. Tegen ons was hij echter altijd lief en wij konden alles met hem doen. We dachten simpelweg, dit is het karakter van Binkie. Hij weet wat hij wel en niet wil, daarma basta. Binkie was actief, at en dronk goed dus we gingen uit van een gezonde kat.

Problemen

 De problemen begonnen bij Binkie met bloed in zijn urine. Na een afspraak te hebben gemaakt bij de dierenarts, die tegenover ons zat, konden we komen. Gelukkig plaste Binkie daar ook nog een keer, zodat ze gelijk een urinemonster hadden. De uitslag was dat Binkie blaasgruis had. Dit was op te lossen met speciaal voer. Gelukkig vonden ze het voer heerlijk, dus dat was mooi. Het voer deed zijn werk, want ik trof geen bloed meer aan in de urine.
Toen kregen we ineens andere problemen met Binkie.
Hij begon af te vallen, en hing boven zijn voerbak. Hij wou graag eten maar kon het niet en dronk veel. Eerst dachten we dat hij was uitgekeken op de brokjes, dus had ik andere brokken gehaald. Deze at hij wel en leek weer iets aan te komen. Later wilde Binkie ook geen snoepjes meer, terwijl hij daar juist zo gek was. Hij pakte het snoepje wel aan, maar liet het gelijk weer los.
De volgende dag de dierenarts weer gebeld, het verhaal uitgelegd en opnieuw een afspraak gemaakt. We gingen er allemaal vanuit dat Binkie last had van zijn gebit, zoals vaker voorkomt bij katten. Omdat te kunnen onderzoeken, moest Binkie onder narcose worden gebracht. Nadat ze het gebit hadden nagekeken belde de assistente, zijn gebit was goed maar hij had wel zweertjes aan het tandvlees. Dit kon wijzen op nierproblemen!
binkie,katten gekte

nierproblemen bij Katten

 

Het zijn de nieren

Natuurlijk zat de schrik er goed in, nadat ze dit had gezegd. Na mijn goedkeuring, hebben ze bloed afgenomen en helaas, het waren inderdaad zijn nieren. Na diverse dingen opgezocht te hebben op internet, kwam ik erachter dat een kat met nierproblemen toch oud kon worden. Dit stelde gerust. Daarna Binkie opgehaald bij de dierenarts. Hij bleek wel raar uit de narcose te zijn gekomen.
Hij wilde ineens alleen nog maar op schoot liggen, niet eten en niet drinken. De maandag erna weer contact gezocht met de dierenarts, en die gaf medicijnen mee. Ook de pillen bleken een ramp, want bij het toedienen beet Binkie. Dus weer contact gezocht met de dierenarts, en die schreef toen metacam voor. Dat ging gelukkig een stukje makkelijker omdat het vloeibaar is.
Binkie ging weer proberen te eten en te drinken, dus het leek de goede kant op te gaan. Dit was echter van zeer korte duur. Het kwam helaas aan op dwangvoeren. Dus eten fijnmalen en toedienen met een spuitje. Omdat ik zoveel om Binkie gaf, deed ik het met alle liefde. Al had ik diep van binnen het gevoel dat zijn einde naderde.
Mijn partner toendertijd zei: ” Probeer te vol te houden, mijn gevoel zegt dat het goed gaat komen met Binkie”. Omdat zijn gevoel negen van de tien klopte, heb ik doorgezet. Ik ging direct uit mijn werk naar huis om Binkie te voeren, en zei ik afspraken af. Het heeft me veel tijd,energie en tranen gekost, maar alles voor mijn Binkie. Uiteindelijk nam ik het hem kwalijk, maar hij kon natuurlijk niks aan doen dat zijn gevoel ernaast zat.
Hij wilde niet inzien dat Binkie het allemaal niet meer aan kon. Helaas bleef Binkie ondanks alle dwangvoeding afvallen, en voelde hij koud aan. Weer de dierenarts gebeld, en met een spoedconsult daarheen. Binkie werd meteen bij mij weggehaald en op een warmte mat en aan een infuus gelegd. ‘s Avonds ging de telefoon, het was de dierenarts. Hij belde met de mededeling dat Binkie weer als vanouds agressief was tegen hem. Dit gaf weer goede hoop, want zo kende ik Binkie.

 nierproblemen


Heel slecht nieuws

De volgende morgen tijdens mijn werk, ging de telefoon. Het was de dierenarts, met de mededeling dat het beter was Binkie te laten inslapen. Ze hadden zijn bloed getest, en zijn nier-waardes waren vier keer zo hoog als normaal! Gelijk mijn toemalige partner gebeld, en natuurlijk was ik helemaal over mijn toeren. Waarom Binkie?, waarom één van mijn katten?
Hoe zou Boeffie reageren als zijn broer niet meer thuiskwam?
Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Gelukkig wilde mijn buurvrouw mee naar de dierenarts, zij kon mijn katten goed. Ik nam de vervoersboox mee naar de dierenarts, met een kleedje erin zodat ik Binkie toch nog mee kon nemen naar huis. Binkie had zoveel pijn, dat hij zelfs naar toe agressief was. Eenmaal ingeslapen, heb ik Binkie nog even meegenomen naar huis, zodat ook Boeffie afscheid kon nemen. Daarna heb ik Binkie zelf naar een dierencrematorium gebracht, daar hebben ze Binkie in een koeling gelegd zodat mijn toemalige partner ook afscheid kon nemen de volgende dag. De woensdag erna ging de telefoon, de foto-urn die we hadden uitgezocht, stond klaar.
Boeffie ook?
Na alles met Binkie mee te hebben gemaakt, hebben we bij Boeffie ook bloed laten prikken. Boeffie blijkt helaas hetzelfde te hebben. Gelukkig kan Boeffie het af met dieet voer en zonder medicijnen. Boeffie moet wel op controle blijven komen, maar
wat moet dat moet. Hierover meer in de volgende blog.

Nieuw maatje

Al heel snel kreeg Boeffie een nieuw maatje. Ik wou toch graag 2 katten, omdat ik bang was dat Boeffie niet alleen kon zijn. Twee dagen na het overlijden van Binkie, zijn we wezen kijken voor een tweede kat. Via marktplaats kwam ik contact met mensen waarvan de kat weg moest, omdat de dochter zwaar allergisch bleek. Het ging om kater Gijs, een zwart/witte kater van 6 jaar oud. Dit was bij mensen die mijn toemalige partner bleek te kennen. We hadden afgesproken dat als Gijs naar ons toe zou komen, dat we hem mee zouden nemen.
Een paar bakken koffie later, hebben ze Gijs in de box gedaan. Dit was een heel gevecht, maar de aanhouder wint. Onderweg naar huis, hadden we besloten om van Gijs, Felix te maken vanwege zijn uiterlijke kenmerken. Boeffie en Felix waren natuurlijk heel erg onwennig naar elkaar toe, maar dat is niet zo vreemd als er een nieuwe kat in huis komt. Nu ruim 2 jaar later, zijn ze de dikste maatjes gelukkig.
Graag tot de volgende kattenblog.
Groetjes,
Yvonne
Mochten jullie gelijke verhalen hebben, of andere leuke/interessante verhalen deel ze gerust, of neem contact op via kattengekte@gmail.com